یكی از معروفترین سوغات اصفهان گز می‌باشد مواد اولیه این شیرینی مطبوع و مشهور كه گزانگبین باشد، در اطراف این شهر به عمل می‌آید.  

گز انگبین ریشة گیاهی به نام بته یا درخت گز است. ارتفاع این درخت كوهستانی حداكثر به دو متر می‌رسد و بیشتر در مناطق خوش آب و هوای بختیاری و خوانسار در دامنه كوهها به عمل می‌آید.
در اواخر تابستان محصول این درخت آماده برداشت می‌شود و دانه‌های برّاق و زرد رنگی مثل دانة ارزن از ساقه‌های این درخت بیرون می‌زند. در این هنگام صاحبان درختان گز باید محصول را، قبل از اینكه ریزش بارانهای پاییزی شروع شود، برداشت كنند.

جهت برداشت محصول، پوست دباغی شدة گوسفند را – كه تمیز و سفید می‌باشد و به آن دباله می‌گویند – زیر درختچه پهن می‌كنند سپس با چوب سر كجی كه به همین منظور تهیه شده و آن را دگنك می‌نامند، به تنة درخت ضربه می‌زنند تا دانه‌های ارزن مانند، از بدنة درخت جدا شده و داخل دباله بریزد. این گزها ناخالص و با برگ و مواد دیگر مخلوط است كه برای تمیزكردن آن از غربال آهنی كه به همین منظور ساخته شده استفاده می‌شود و آن مواد ناخالص را غربال می‌كنند تا دانه‌های گز از سوراخهای غربال عبور كرده و مواد اضافی در غربال باقی بماند. در طول سال بالغ بر ده مرتبه این كار تكرار می‌شود كه هر چه بیشتر تكرار شود، نوع محصول بعدی نامرغوب می‌گردد و محصول بار اول به صورت گل و از همه مرغوب‌تر است. مواد اضافی كه در غربال باقی می‌ماند هم، مصارف مختلف دارد. از جملة آن مواد، گز علفی است كه در پزشكی استفاده می‌شود. اما دانه‌های گز اصلی كه در كیسه‌ها جمع‌آوری می‌شود بسیار گرانبها و مادة اصلی به شمار می‌آید. چنانچه قبل از برداشت محصول بارندگی بشود، از مرغوبیت گز خواهد كاست و اگر تعداد بارش بارانها زیاد باشد در آن سال، محصول قابل استفاده نمی‌باشد.

برای تهیه گز مرغوب نیمی از مواد مصرفی، دانه‌های گز گیاهی و نیمی دیگر شكر و مغز پسته و یا بادام و مواد دیگر استفاده می‌شود. گاهی هم بنا به سفارش متنفذین ماده‌ای به نام شیر خشت به گز اضافه می‌شود و حتی به جای آب خالص در آن آب هندوانه می‌ریختند. این نوع گز سفارشی و مخصوص بوده كه برای پادشاهان و رؤسای ممالك دیگر به عنوان سوغات فرستاده می‌شده و در بازار یافت نمی‌شد. اما گز بسیار مرغوب به علت كمبود و گرانی ماده اولیه، كمتر تهیه می شود. این روزها گز فروشیها برای پایین نگه داشتن قیمت، از ماده دیگری به نام بادكا كه از سیب زمینی تهیه می‌شود، به جای گز گیاهی استفاده می‌كنند. اما این گز به هیچ وجه طعم و لطافت گز اصلی را ندارد. نوع دیگر گز كه در جعبه‌های كوچك فلزی به فروش می‌رسد، گز انگشت پیچ است كه در آن از مغز پسته و بادام استفاده نمی‌كنند تا سالخوردگان به راحتی آن را تناول نمایند.

تماس

ریشۀ مدیریت در حل چالش است و نیازمند برخورداری از بینش و دانش‌های کافی که بر پایه اطلاعات و داده‌ها استوارند، از این رو برخورداری از اطلاعات جامع، سازگار و یکپارچه و توان تبدیل آن به بینش‌های عمیق و تصمیم‌ساز سازمانی، همواره به عنوان یک مزیت رقابتی برای سازمان‌ها به شمار رفته و شرکت‌های پیشرو همواره برای برخورداری از آن به شیوۀ قابل توجهی در این خصوص سرمایه‌گذاری کرده‌اند. بهره‌مندی از این قابلیت تاریخی را از جمع‌آوری اطلاعات و تهیۀ گزارشات ساده مدیریتی تا بهره‌گیری از روش‌های آماراحتمالی، داشبوردهای مدیریتی و داده‌کاوی و درنهایت بکارگیری هوش مصنوعی را طی نموده و به نظر می رسد که این فناوری در زمینه فراهم آوری بینش های مدیریتی نیز می تواند از هم گسیختگی عمیقی را در روش‌ها و ابزارهای سنتی ایجاد کند.

هوش مصنوعی مبتنی بر داده و اطلاعات بسیار حجیم و متنوع استوار است و می‌تواند همزمان داده ها را در فرمت‌های مختلف شامل متغیرهای بسیار زیاد داخلی و محیطی سازمان را تحلیل نماید و با الگوریتم های مبتنی بر یادگیری عمیق محدودیت‌های موجود در روش‌های آماری تحلیل داده ها را برطرف نماید، الگوها و روابط بسیار مهم و البته نامنتظر را در بین آنها کشف نماید و با فراهم‌آوری بینش‌های تصمیم‌ساز قدرت پیش بینی برخی از وقایع تاثیرگذار آینده را برای مدیران فراهم کند که محتواهای بسیار ارزشمندی برای تعیین استراتژی‌های سازمان خواهند بود.

با این اوصاف انجمن مدیران صنایع اصفهان بر آن شد تا همایشی در این‌باره برگزار نماید و در این خصوص از اساتید بنام و صاحب دانشی دعوت نموده است و امیدوار است این همایش بتواند موجب شکوفایی بینش‌های سودمند در مدیران برای بهره‌گیری از مفاهیم جدید و آزموده شده مدیریتی بشود.

دی ان ان